Teoriutbildning.

Vad behöver jag för att börja övningsköra?
Ett giltigt körkortstillstånd. Om du inte har det så får du varken övningsköra eller göra proven hos Storaholm och Trafikverket. Du kan ansöka om ett körkortstillstånd med hälsodeklaration på Körkortsportalen eller så kan du ringa Transportstyrelsen på 0771 - 503 503 och följa instruktionerna. Efter några dagar så får du hem tre blanketter; en hälsodeklaration, synprövning och inbetalningskort. Du kan göra syntestet antingen hos en optiker eller hos oss. När de är ifyllda och betalda så skickas de åter till Transportstyrelsen och då får du vänta tills beslutet (tillståndet) kommer.

Vad behöver jag för studiematerial?
Oavsett vilket språk som du vill studera till och göra provet på så behöver du den senaste Körkortsboken. Om du inte har läst Körkortsboken noggrant och bara gör kunskapsprovet på måfå så är dina chanser att godkännas rätt minimala. Så du behöver den senaste Körkortsboken, körhäftet (eftersom att det är utifrån körhäftet som läraren lär ut), lite aktuella broschyrer samt gärna lite körkortstester.

Vad gör man på teorilektionerna?
Kontoret har öppet 9.00 - 17.00, måndag till fredag. När du vill plugga teori så kommer du under dessa tider till klassrummet och studerar med lite olika material. Du kan sitta och plugga hur länge du vill!

Boken och testerna
I början så är det mycket självständigt arbete som gäller. Du sätter dig framför våra datorer och gör körkortstester. Det finns olika nivåer som man måste bli godkänd på för att kunna utföra nästa nivå.
Fas A, Fas B, Fas C, Fas Fordon, Fas Repetition samt Fas Sluttest. När du har klarat de här faserna (fullt gröna) så vet du med all säkerhet att du är redo för det riktiga kunskapsprovet.
Om du vill kunna klara av de olika faserna så måste du ha läst Körkortsboken. Vi rekommenderar inte att du bara gör frågorna utan att egentligen veta vad det är som du svarar på.
För om det skulle uppstå en situation i trafiken/verkligheten så vet du inte hur du ska lösa det problemet på bästa sätt. För du har inte läst hela boken (där alla svar och regler står) och den situationen kom aldrig som fråga på provet. Eller hur?
Pärmarna
Utöver körkortstesterna så har vi 6 st. pärmar med ytterligare frågor så även dessa finns som material.
De lärarledda teorilektionerna
Vi brukar anordna 6 st. teorikvällar varje månad där läraren går igenom och förklarar Körkortsboken tillsammans med eleverna i gruppen. Dessa teorikvällar är rätt så smidiga att gå på då man lättare förstår sig på boken och reglerna i trafiken. Om du har några frågor som du skulle vilja fråga läraren så är det bara att räcka upp handen, så hjälper läraren dig med frågan.