Riskutbildning.

Riskutbildning Del1 (RISKETTAN B)
Är en kurs som är till för att öka riskmedvetenheten i trafiken.
Man får lära sig om hur alkohol, droger, mediciner, trötthet och andra faktorer påverkar ens körförmåga.
Hur farligt det kan vara i en förares händer och vad konsekvenserna blir ute i trafiken.

Riskutbildning Del2 (HALKAN)
Är en praktisk och väldigt rolig kurs där eleven får ge sig ut på halkbanan och lära sig om olika hastigheter, säkerhet och körning på olika väglag. Eleven får t.ex. sladda omkring med bilen, panikbromsa och lära sig hur man väjer undan för älgar. När vi ser att våra elever är redo för halkbanan så skickar vi de till storaholm-145-29 För att ta reda på vad som gäller vid halkutbildningen så kan du gå in på Stora Holms Introduktionssida för information om utbildningens mål, innehåll, körmoment, legitimationskontroll samt medtagande vid ev. tolk. Klicka på länken för att ladda hem övningshäftet för Riskutbildning del 2.

Hur lång är kursen?
Den är cirka 3½ timmar lång med två stycken raster emellan så ni kan få i er lite god fika, frisk luft och sträcka på benen. Det är obligatoriskt att eleven inte avviker från kursen och är med från början till slut.

När börjar kursen?
Kursen börjar prick kl. 14.00 till ca 17.30. Så kom gärna komma 10 minuter innan utsatt tid för legitimationskontroll.

Innan eleven ska ha kunskapsprov och uppkörning på Trafikverket så måste Riskutbildningen del 1 samt 2 vara genomförda samt godkända. Risk 1 och Risk 2 är giltiga i 5 år och giltighetstiden går ut samma dag som körkortet utfärdas.